Recept
150 g smör
200g choklad 70% kakaohalt
2 1/2 dl socker
4 ägg
1 dl vetemjöl
1 tsk bikarbonat
1/2 dl kakao
1 tsk vanlijsocker
1 dl creme fraiche
1) Smält smör och bryt i små bitar av choklad och rör om tills det har löst sig helt. Låt svalna!
2) Vispa ägg och socker lätt och häll i chokladblandningen. Blanda i resten av ingredienserna.
3) Häll smeten i en smord form (använd kakao att ströa med i stället för ströbröd. Ytan blir finare då)
4) Ställ i nedre delen av ugnen. 175 grader i 40min.
Glasyr
100g choklad 70% kakaohalt
1 dl grädde
1) Koka upp grädden och lägg i bitar av choklad i den. Låt inte chokladen koka.
Rör om tills allt har löst upp sig.
2) Låt glasyren svalna och häll över kakan
3) Dekorera med maränger
Djävulskt gott! ;)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar